Viktigt att skaffa hundförsäkring

Det är inte jätteovanligt att en hund råkar ut för sjukdomar eller skador någon gång under sitt liv. Djursjukvården är inte subventionerad av vår stat vilket innebär att du som äger hund måste stå för veterinärkostnaden själv, och den kan bli väldigt stor ifall du inte försäkrar din hund.

Ifall din hund skulle skadat sig kan du behöva betala tiotusentals kronor för att hunden ska få den vård den behöver. Det tillkommer sedan kostnader för mediciner, återbesök och eventuell rehabilitering. Men genom att teckna en bra hundförsäkring kan du känna dig helt säker att hunden får vården den behöver för mer rimliga priser.

Det svåra med hundförsäkring är att välja vilken som är bäst för dig och din hund. Det finns dock ett antal saker du kan tänka på som gör det hela lite enklare.

Bästa hundförsäkringen

En av de vanligaste frågorna nya hundägare har är ”Vilken försäkring är bäst för min hund?” och det finns inte något direkt svar på denna fråga. Alla olika hundar har nämligen olika behov när det kommer till försäkringen. De faktorer du måste tänka på är hundras, sjukdomshistoria och ålder för att nämna några.

Men trots att det inte finns någon försäkring som anses vara bäst för alla hundar finns det en bra och prisvärd hundförsäkring för de allra flesta. Det du som ägare rekommenderas göra är research. Fråga gärna andra hundägare vad de rekommenderar, läs på om olika försäkringsbolag och försäkringar och gör en jämförelse mellan de som ser bäst ut.

När ska hunden försäkras?

Den bästa tiden för försäkringen är när du har en valp och den är runt fyra månader gammal. Dock kan du försäkra en hund när den endast är sex veckor.

Köper du en försäkrad hund är det viktigt att du vet när den försäkringen går ut så att du kan välja en egen försäkring. Det viktigaste att komma ihåg är att din hund aldrig är oförsäkrad. Du kan dock även välja att ta över försäkringen från den tidigare ägaren.

Om du har en äldre hund som du vill försäkra kan försäkringsbolaget behöva lite mer information om hunden innan de beviljar en försäkring, som ett veterinärintyg på hälsostatusen. Det finns även bolag som har åldersgränser på hundarna som får försäkras. Läs därför på allt du kan om de olika försäkringarna innan du väljer en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *