Smaskig och näringsrik hundmat

Tillhör du också dem som är ute och rider med din hund skuttande vid sidan av hästen? Det är en underbar känsla, men det kräver att hunden får näringsrikt foder för att hålla sig i form så att ni kan vara ute tillsammans.

Hunden ska äta med god aptit

Hur får du din hund att äta med god aptit? Den ska tycka att det är gott! Samtidigt ska det vara ett väl balanserat foder med rätt proteiner och näringsämnen för ett friskt och långt liv. Att få tag i exakt det foder som passar din hund bäst är inte alltid lätt, och det finns många olika sorters hundmat att välja mellan. Vad är bäst?

På zoo.se eller i Zoo-butiken strax utanför Stockholm kan du få goda råd av specialister, dessutom finns en veterinärmottagning i anslutning till butiken. Zoo är mycket professionella och en pratstund med dem kan hjälpa din hund till god hälsa eftersom Zoo utvecklar foder för hundens olika livsstadier och raser. Även baserat på hur aktiv hunden är eller om den har någon nedsättning som till exempel njurnedsättning. Här finns foder från de bästa märkena på marknaden och dessutom till bra priser. Du surfar enkelt genom sortimentet på zoo.se.

Hur väljer man hundfoder?

Det enklaste är att prata med Zoo:s foderexperter så kan du få hjälp att välja utifrån din fyrbente väns behov och situation. Om hunden inte gillar maten kan du nyttja Zoos smakgaranti om du returnerar maten med minst 80 % kvar i förpackningen. Du har 30 dagar på dig att returnera maten för att smakgarantin ska gälla.

När man väljer hundfoder behöver man välja individuellt, inte enbart efter ålder. För en hund av mellanstorlek på runt 20 kilo kostar till exempel ett Iams-foder strax under 150 kronor per månad. Om du väljer ett av de fina köttbaserade fodren sänker du din dagskostnad.

Specialkost och allergier

Om du har en känslig hund behöver du hundmat som passar hundens åkomma. Hundar kan lida av allergier och foderintollerans och ett väl anpassat veterinärfoder kan vara det bästa valet. Zoo har ett brett sortiment av både torr- och våtfoder som passar de flesta hundar som är känsliga. Ibland kan det också handla om ledproblem, gallsten eller kanske en mage som är känslig. Det är veterinären som rekommenderar fodret vid njursvikt, diabetes eller den typen av tillstånd. Övervikt är också en vanlig anledning till foderbyte. Du har möjlighet att rådgöra med en av Zoos veterinärer.

Aktiva hundar behöver mer näring

Om din hund är med och motionerar när du rider kommer den att springa mycket och behöver ett foder med ett högre näringsinnehåll. Detta behöver alla aktiva hundar som till exempel jakthundar, polishundar och andra hundar som arbetar inom service eller tävlar. Oavsett din hunds behov är Zoo ett säkert val. Ta och rådfråga dem nästa gång du ska köpa foder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *