För att ge både dig själv och din hund ett äventyr som ni sent kommer glömma kan ni prova på att vandra i Sveriges vackra natur. Det finns många olika vandringsleder både för proffs och nybörjare runt om i Sverige. Allt du behöver göra är att välja svårighetsgrad och vilket sorts landskap du vill vandra genom.

Förbered dig väl

Att ge sig ut på vandring kan låta rätt enkelt, men det kräver en hel del planering och förberedelse. Speciellt om du ska ta med din hund. Du måste se till att du har rätt fritidskläder för att inte bli kall eller blöt under vandringen och undvika sjukdom eller annat obehag. Välj kläder som värmer utan att väga för mycket samtidigt som de är vattentäta eller åtminstone vattenavvisande. Se till att du har tänkt igenom allt noga och tränat upp dig inför vandringen genom att träna upp både kondition och muskler för att orka gå med en tung ryggsäck på ryggen under en längre tid. Skriv en packlista innan avfärd för att inte glömma något viktigt. Glöm inte att ta med allt din hund kan behöva när du ska vandra med den, till exempel vattenskål, mat och något att sova på.

Inför din vandring måste du även kolla upp vilka fjällstugor eller hotell längs vägen som tillåter hund, om du inte tänkt ta med ett tält och tälta längs vägen. Då måste du först kolla upp vad som gäller för tältning i naturen så att du vet var du får slå upp ditt tält för övernattning och inte. Sedan är det bara att välja och vraka bland alla vackra vandringsleder vi har här i Sverige. Antingen uppe i fjällen, i skogen eller i öppna landskap. Det finns otroligt vackra vandringsleder för alla smaker och svårighetsgrader. Anpassa vandringen efter din och din hunds förmåga och se till att lägga upp en plan med lagom dagsetapper för er båda två.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *