Underställ för aktiviteter med hästar och hundar

Både när det gäller hästar och hundar försiggår många aktiviteter med dem utomhus och då är det såklart viktigt att man även klär sig rätt för aktiviteten. Ett underställ under de vanliga kläderna är inte fel.

Vad gör understället?

Ett bra underställ värmer när det är kallt, samtidigt som det leder bort svett som annars kan göra kroppen nedkyld. Dessutom minskar understället den otäcka känslan av att känna sig fuktig när man tränar hårt. Det är därför klokt att man väljer ett underställ i bra material som verkligen fyller sin funktion. Tänk också på att understället bör täcka större delen av kroppen och det kan vara bra att ha minst två stycken då man i regel vill tvätta dem efter användning om man tränat väldigt hårt och blivit mycket svettig.

Att tänka på när man väljer underställ för ridning

Inom ridning bär man i regel kläder som sitter relativt tajt på kroppen. Då är det viktigt att understället inte är allt för bylsigt. Välj också ett underställ som sitter bra på kroppen. Det ska inte korva ihop sig. Då blir det obekvämt att bära och du får lätt skav. På vintern kan understället vara lite kraftigare, särskilt om du rider utomhus. Då har man som ryttare i regel på sig ytterjacka och termoridbyxor. Direkt under dem kan man sedan ha understället. Då behöver man inte tänka på att understället ska passa under redan tajta ridbyxor. Använder du ridstövlar är det också bra att tänka på att benet blir någon millimeter tjockare när du har underställ på dig. Tänk därför på att lägga till litegrann när du köper stövlarna. Alternativet är annars att rida med ridskor när det är så kallt att understället behövs.

Underställ och hundsport

När man utövar hundsport, eller bara när man rastar hunden är det skönt att vara varm och torr på kroppen. Ett underställ är en bra lösning. Inom hundsport är man i regel inte så begränsad till kläderna som inom ridning, och när man är ute och går kan man vara klädd hur man vill. Det gör att understället i regel kan vara lite bylsigare, och man kan även välja tjockare material som ull. Det värmer även när det blir blött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *