Hund är också ett fyrbent djur som många människor har som husdjur, i andra länder än Sverige finns det många gatuhundar, gatuhundar är hundar som lever på gatorna utan en ägare. Det finns många olika hundraser och alla hundraser ser ut på olika sätt. Här kommer du nu att få läsa om några olika hundraser.

Olika hundraser

Det finns som sagt väldigt många olika hundraser och även blandraser, en blandras är en korsning mellan två hundraser, i dagens läge korsas även blandraser med varandra vilket resulterar i valpar som ibland innehåller fler än två olika raser. Här kommer du att få läsa om några av de vanligaste hundraserna.

chihuahua

Chihuahua är en liten hundras, faktiskt en av världens minsta hundraser. Det finns långhårig chihuahua och korthårig chihuahua. Chihuahuan beskrivs oftast som en väldigt pigg, alert och självsäker hund som också är väldigt intelligent. Eftersom chihuahuan är väldigt intelligent har den lätt för att lära sig nya saker och den lär sig nya saker väldigt snabbt. Vissa chihuahuor kan vara lite ettriga och kan skälla en del, men vissa är inte alls så. Chihuahuan är som sagt en väldigt liten hundras och små hundraser lever generellt sätt längre än större raser, en chihuahua kan leva i upp till 20 år.

Pinscher

Pinscher är en väldigt fin och ståtlig hundras med ett väldigt bra självförtroende. Pinscher lär sig saker snabbt och är väldigt atletisk. Pinscherrasen avlades fram för att jaga råttor och möss på gårdar men används idag som sällskaps och familjehund. En pinscher är alltid korthårig och kan vara antingen svart eller brun.

Hundens användningsområde

Hundar används i dagens läge som husdjur, det finns väldigt många hundägare i Sverige och även hunduppfödare. Hundar kan även användas i tävlingar som till exempel utställningshund eller agility. Hundar är generellt sätt väldigt tillgivna och hundens ägare betyder allt för den, om du uppfostrar din hund rätt kommer du att få en vän för livet oavsett ras. Men om du behandlar din hund illa och inte har någon respekt för den finns det stor risk att hunden blir aggressiv, ett aggressivt beteende hos en hund är väldigt svårt att träna bort. Det kan därför vara bra att läsa på om hur du uppfostrar en hund innan du köper hunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *