Förvaring i stallet

Som hästmänniska märker man snart hur lätt det är att samla på sig saker av olika slag. Men i stallet gäller det att ordna förvaring av alla de saker man har och behöver. Hur ordnar man det? Här får du några tips.

Förvaring i säck

Det finns en hel del saker som går att förvara i säckar. Med rejäla vedsäckar går det självklart att förvara ved, men även spån, skräp, redskap och annat går att lägga i säckarna. Pant kan förvaras i plastsäckar och har du kläder som du vill skydda från spån med mera trär du enkelt en säck över galgen innan du hänger undan plaggen. Ska stallet sälja löshö kan även det packas i säckar. Tänk dock på att höet måste vara helt torrt när det packas, annars bildas snabbt mögel i en stängd säck.

Att förvara spån

I de flesta stall används spån som underlag i boxar eller spiltor. Det är dock viktigt att ha koll på att spå kan självantända och det kan gå riktigt snabbt. Ett alternativ kan vara att förvara spån som inte används i en container som står en bit från stallbyggnaden. På så sätt är risken mindre att stallet och hästarna tar skada om en brand utbryter.

Var lägger man pengar?

På en större ridklubb kan det förvaras en del kontanter. Det kan finnas en cafeteria som säljer saker, några kanske betalar lektioner och annat kontant. Men kontanter är stöldbegärliga och ett kassaskåp är inte fel att ha. Det är bra om kassaskåpet kan bultas fast i vägg eller golv så minskar stöldrisken ytterligare. Allra bäst är det dock om man kan minska hanteringen av kontanter.

Låsbara skåp för kläder och annat

Det har blivit allt mer vanligt att sadelstölder anmäls. Det beror helt enkelt på att sadlar är något man kan tjäna pengar på när de säljs begagnade. Men även andra saker som ridkläder, borstar med mera kan vara sådant man vill förvara säkert. Med bra förvaringsskåp är problemet till viss del löst. På en ridklubb brukar man som elev kunna hyra skåp till en låg kostnad och i regel handlar det om en deposition man får tillbaka när man slutar rida om skåpet lämnas i gott skick.

I sitt skåp kan man lägga sina vanliga kläder när man rider, och stallkläderna när man åker hem från stallet. Det kan vara en god idé om man har allergiska föräldrar eller om man helt enkelt föredrar att byta om på plats i stallet. Man kan också förvara ryktsaker, en vattenflaska, lite mat eller andra saker man vill ha koll på där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *