Att köpa en helt egen häst är mångas dröm och något som många önskat sig hela livet, men det finns mycket att tänka på när du ska köpa din egna häst. Här kommer du att få tips och råd på hur du köper din häst på bästa sätt.

Att tänka på innan du köper din häst

Innan du köper din häst finns det väldigt många saker som du måste tänka på, nu kommer vi att gå igenom några av dem.

  • Tid

När du ska köpa en häst är det väldigt viktigt att du har tid för hästen eftersom du måste sköta om den varje dag. Om du jobbar väldigt långa dagar kanske det är bättre med en medryttarhäst.

  • Pengar

Att ha en häst är väldigt dyrt, maten kostar pengar, försäkringen kostar pengar, veterinärbesök kostar pengar och utrustning kostar pengar. Tänk därför på att kolla över din ekonomi innan du bestämmer dig för att köpa en egen häst.

  • Erfarenhet

För att köpa en egen häst behöver du ha någon slag erfarenhet av hästar sedan tidigare. En häst är ett stort djur och om du hanterar hästen på fel sätt kan det hända olyckor.

Råd till dig som ska köpa en egen häst

När du ska köpa din egen häst bör du hitta en bra och trovärdig uppfödare och hästen bör vara veterinärbesiktad. Ett tips är också att förbereda för din häst innan du köper den, köp helst all utrustning, mat och fixa stallet innan hästen kommer hem till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *