Även hundar behöver skötsel för att må bra, om du har en egen hund är det ditt ansvar att ta hand om hunden på ett bra sätt. Här kommer du nu att få läsa om hur du tar hand om din hund på bästa sätt.

Motion

För att må bra och vara hälsosam behöver hundar motion i form av promenader eller lekar. Du behöver promenera med din hund minst 2 gånger om dagen och det ska gärna vara lite längre promenader. Om du inte har tid att promenera en dag kan du busa med din hund så att hunden får springa runt och göra sig av med energi.

Mat

Hundar behöver mat och vatten precis som oss människor, hundar äter hundfoder som är speciellt framtaget för hundar. Hur många gånger om dagen en hund ska äta är beroende på ålder, vikt och ras men hunden ska alltid ha tillgång till vatten. Hundmat finns att köpa hos veterinärer och i djurbutiker, du hittar även hundmat i vanliga mataffärer.

Rengöring

En hund behöver rengöras flera gånger i månaden för att undvika ohyra. När du känner att hundens päls börjar bli fet är det dags att duscha den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *